вторник, 28 ноября 2023 г.

День пам’яті жертв Голодомору

Традиційно кожної четвертої суботи листопада в Україні вшановують жертв Голодомору 1932-33 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада. Як повідомляє Український інститут національної пам’яті, цьогоріч символом акції з вшанування жертв Голодомору стала окопна свічка, адже живий вогонь – це символ пам'яті, тепло і надія. До Дня пам’яті жертв Голодомору Інститут нацпам’яті ініціював акцію "Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну". Там закликають українців зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій.
В бібліотеці нашоїшколи створено тематичну книжкову виставку до Дня пам’яті жертв Голодомору. В експозиції представлені книги спогадів людей, які пережили трагедію. Тут містяться велика кількість фотографій та іншого ілюстративного матеріалу. Цей виставковий проєкт – данина пам’яті мільйонів українців, які стали жертвами комуністичного режиму. Це реакція на те, що відбувається сьогодні. Це внесок в боротьбу, щоб непокаране зло з часом дістало справедливе покарання.
Також виставка про новітніх Героїв та Героїнь України які на різних фронтах та напрямках щоденно захищають Україну та український народ від рашистського режиму, збройних сил російської федерації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий